Uw robotmaaier doet alles zelf, behalve het onderhoud.

Een jaarlijks onderhoud van je robotmaaier is sterk aan te raden. Hij heeft trouwens een heel seizoen gemaaid en verdiend een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Tijdens het onderhoud kunnen wij eventuele opkomende problemen vaststellen. Daarbij verlengt het onderhoud de levensduur van uw robotmaaier aanzienlijk.

Enkele richtlijnen voor het winteronderhoud van je grasrobot:

  • De robotmaaier dient altijd droog gereinigd te worden. Gebruik dus nooit een sproeier of hogedrukreiniger. Dit om beschadiging van de elektronische onderdelen te voorkomen.
  • Laad de accu op door de robotgrasmaaier te plaatsen in het laadstation of maak gebruik van de winter-oplaad accessoires.
  • Schakel de grasrobot uit en breng hem binnen of laat hem ophalen via dit formulier.
  • Bij voorkeur laat u het laadstation op zijn plaats en onder spanning staan. Zo zorgt u ervoor dat zowel de elektronica als de bekabeling in de grond op dezelfde temperatuur blijven en oxidatie wordt tegengegaan.
  • Indien u verkiest om het laadstation binnen op te bergen, raden wij u aan om de uiteinden van de perimeterkabel te markeren zodat u in de lente de kabels terug op de juiste plaats aansluit. Vergeet ook niet de voedingskabel en de transformator binnen te zetten.

Wenst u uw robotmaaier te laten onderhouden door Hendriks tuinmachines? Dan kan u ervoor kiezen om zelf uw maairobot binnen te brengen of om hem door ons te laten ophalen.