Hoe kies ik nu de beste robotmaaier?

Het kiezen van de beste robotgrasmaaier kan een moeilijke beslissing zijn en vanwege hun hoge kosten wil je het waarschijnlijk de eerste keer goed doen. Er zijn veel dingen te overwegen, dus het hele proces kan een beetje overweldigend zijn. Daarom dacht ik dat het goed zou zijn om je wat hulp te bieden. Ik behandel de drie belangrijkste aspecten die u moet overwegen – tuintype, prijs, beschikbaarheid – en ik laat precies zien waar u naar moet kijken, zodat u een veel duidelijker idee krijgt van welke robotmaaier het beste bij u past.

Tuintype

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen, zijn er verschillende type robotmaaiers, speciaal ontworpen voor specifieke tuinen. En dat is allemaal goed en wel, vooral voor degenen die al weten waarnaar ze op zoek zijn. Maar voor degenen die nog steeds niet weten welke robotmaaier te kopen, kan dit voor kopzorgen zorgen

Een overzicht:.

Grootte

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is de grootte van uw tuin. Alle robotmaaiers hebben limieten dus het is ideaal om er een te vinden die meer oppervlakte aan kan dan je nodig hebt.(koop zeker een robotmaaier waarvan de capaciteit 25% tot 30% hoger ligt dan je huidige gras oppervlak). Hierdoor zal de robotmaaier nooit tot het uiterste moeten werken, waardoor je bespaard op vroegtijdige slijtage.

Voor hulp bij het uitwerken van de exacte grootte van uw gazon, kan je beroep doen op onze gratis tuin-inspectie.

Helling

Net als de afstand die ze afleggen, zijn grasrobots ontworpen om een ​​maximale hellingshoek te hanteren. Dus je zou moeten weten hoe steil je tuin is. En maak je geen zorgen als je niet weet hoe je dit moet doen. In tegenstelling tot de afgelegde afstand leidt hellingtolerantie niet tot een prijsstijging. Alle robotmaaiers kunnen ongeveer dezelfde helling aan (meestal tussen 35% – 55%), dus dit zou niet al te veel problemen moeten veroorzaken. Hoewel de meeste modellen zeggen dat ze bepaalde hellingen aankunnen, betekent dit nog niet dat ze het ook effectief aankunnen. Bij sommige (meestal goedkopere) exemplaren zul je merken dat het lastig kan worden om een ​​rechte lijn te houden en naar een kant af te buigen. Dit is zeker iets om op te letten, dus zorg ervoor dat u enkele recensies leest voordat u koopt.

Als u een gazon heeft met zeer steile hellingen tot 55%, dan raden we u deze Ambrogio L85 elite aan.

Complexe tuinen

Of te wel hoeveel obstakels heeft jouw tuin en welke vorm heeft hij? Als obstakel beschouwen we dingen zoals planten, bloembedden, bomen, trampolines, speeltuigen enz.), Met vorm bedoelen we de rand is hij vierkant met veel rechte randen, of golvend met veel scherpe hoeken? En in hoeveel verschillende gebieden is het opgesplitst? Zijn er apparte gebieden die gemaaid moeten worden? is er een doorgang?

Dit alles bepaalt hoe goed de maaier uw gazon kan maaien. Als u er een uitkiest die niet aan uw behoeften voldoet, moet u misschien iets meer werk doen dan u had verwacht. Als uw gazon vrij veel obstakels en strakke / smalle hoeken heeft, moet je op zoek naar een model dat redelijk wendbaar is. Ze zullen veel beter kunnen passen in deze krappe ruimtes dan de grotere en robuustere modellen.

En als uw tuin wordt verdeeld in verschillende gebieden (dat wil zeggen voor- en achtertuin), dan hebt u een model nodig dat comfortabel tussen hen kan rijden. Ambrogio robotmaaiers kunnen in beide gevallen uitstekende uit de voeten. Hun grasrobots kunnen zich verplaatsen over de moeilijkere terreinen en smalle doorgangen, zoals uw oprit en paden, en zullen nog steeds nauwkeurig kunnen volgen waar elk gazon zich bevindt.

Prijs

Waarschijnlijk is dit de grootste factor die u moet overwegen, de prijs. Zoals ik al eerder zei, hoe groter je tuin hoe groter het prijskaartje (meestal). Koop je een robotmaaier voorzien van allerlei nieuwe technologische snufjes ook dan wordt het prijskaartje duurder. Bepaal voor jezelf wat je zeker nodig hebt, en wat je graag zou willen. Een robotmaaier is zeker een investering, maar onthoudt dat er maar weinig dingen in het leven zijn die je extra vrije tijd bezorgen.

 

Service

Nog een heel belangrijk punt om over na te denken is service. Koopt u liever online en onpersoonlijk? Waarbij u misschien wel de goedkoopste prijs hebt kunnen bemachtigen, maar wanneer er iets stuk gaat, u de robotmaaier moet terugsturen met alle bijbehorende ongemakken. Bovendien bent u hem zeker voor weken kwijt. Of koopt u liever bij een lokale verdeler, die u met raad en daad kan bijstaan, die u persoonlijk helpt wanneer iets stuk gaat, of wanneer een robotmaaier zijn jaarlijks winteronderhoud nodig heeft. Aan u de keuze.

Conclusie

Ik hoop dat we u een beetje wegwijs hebben kunnen maken in de dingen die u zeker moet overwegen voordat u de ‘beste’ robotmaaier kiest. Heeft u nog vragen of wil u een robotmaaier kopen? Dan kan u altijd onze gratis tuininspectie aanvragen.

 

Ontdek alle Ambrogio modellen